Camouflagetherapie

Camouflagetherapie wordt succesvol toegepast bij:

 

Hyperpigmentatie:

 

Pigmentstoornissen waarbij er teveel pigment in de huid aanwezig is.
Littekens
Pigmentvlekken
Zwangerschapsmasker/melasma

Hypopigmentatie:

 

Pigmentstoornissen waarbij er te weinig pigment in de huid aanwezig is.

 

Littekens

 

Vitiligo

Vaatafwijkingen:

 

Huidaandoeningen waarbij een rode verkleuring zichtbaar is, zoals:

*Wijnvlekken/naevus flammeus

 Gevoelige rode huid zoals:
*Rosacea en Couperose / teleangiëctastieën

*Spataderen

*Brandwonden
Ook na het ondergaan van een invasieve cosmetische behandeling.

​Werking Camouflage Therapie

 

Camouflage therapie is een behandeling met een tijdelijk effect. Behandelingen die donkere of lichte vlekken moeten bleken of donkerder moeten kleuren vertonen niet altijd het gewenste effect. Om een tijdelijke oplossing te bedenken, kunnen patiënten een dekkende make-up gebruiken (deze is veegvast en waterafstotend) om in de tussentijd storende huiddelen minder opvallend te maken.

Oxygenetix

 

Zuurstofdoorlatende foundations en moisturizers zijn een essentieel hulpmiddel voor huidspecialisten om patiënten na een behandeling of ingreep
het comfort te bieden met een goede verzorging en camouflage. Het geeft de patiënt de mogelijkheid om na een ingreep een normale routine op te pakken en nog effectiever te herstellen. ​Een onafhankelijk “split-face” onderzoek wijst uit dat er betere resultaten werden geboekt bij het gebruik van Breathable Foundation dan bij een traditioneler protocol. De cosmetica van Oxygenetix werkt goed samen met verschillende huidtinten. Uit een pallet van 14 kleuren wordt de juiste kleur of combinatie van kleuren bepaald die zoveel mogelijk overeenkomt met de natuurlijke huidteint.
De sporen van behandelingen en ingrepen worden netjes gecamoufleerd. Het kalmeert en bedekt zelfs derdegraads brandwonden. Daarom is Breathable Foundation ideaal voor patiënten met brandwonden. Het is zo licht dat het niet eens voelt alsof u make-up op heeft. Het is letterlijk het effect van een tweede huid.

Geeft minder af dan andere cosmetica, is waterafstotend tot wel 90 minuten in het water en bevat een SPF 25-factor voor de bescherming tegen UVA/UVB. Er wordt gebruik gemaakt van kalmerende, herstellende Aloë Vera i.p.v. water. Dit draagt bij aan de vernieuwing van het huidoppervlak door dode huidcellen te verwijderen. Het exclusieve gepatenteerde CERAVITEA zorgt voor een constante toevoer van zuurstof waardoor de productie van collageen en elastine in de huidcellen wordt versneld.