Huidverstrakking met de NIR

 

Wat is nabij Infrarood huidverstrakking en hoe werkt het?

 

Near-Infrared Skin Tightening Laser is een nieuwe en effectieve behandeling voor het verbeteren van de huidveerkracht zonder chirurgie of downtime. De procedure gebruikt een veilig infraroodlicht om het watergehalte in het weefsel diep onder het huidoppervlak te verwarmen, waardoor collageenvezels samentrekken en strakker worden om fijne lijntjes en verzakkende huid glad te strijken.

Huidverstrakking in Baarn

 

De hitte stimuleert ook fibroblasten die cellen in uw huid herstellen om nieuw collageen te produceren, wat resultaten op lange termijn oplevert.

 

De hitte stimuleert ook fibroblasten die cellen in uw huid herstellen om nieuw collageen te produceren, wat resultaten op lange termijn oplevert.

Huidverstrakking        

 

Tijdens de behandeling zal de huidtemperatuur van het behandelde gebied nauwkeurig worden gecontroleerd met een speciale infraroodthermometer om ervoor te zorgen dat uw huid voldoende warmte ontvangt om het watergehalte van uw huid op te warmen en de productie van collageen te stimuleren.

Welke gebieden kunnen worden behandeld?       

 

Het kan worden gebruikt voor de meeste huidgebieden waar een strakkere huid gewenst is, waardoor de tekenen van veroudering worden verminderd. Het wordt vaak gebruikt voor het gezicht, hals, bovenarmen en handen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

 

Het NIR-handstuk wordt vervolgens in een veegbeweging over het behandelingsgebied gevoerd.

 

Tijdens de huidverstrakking voelt u een warm gevoel wanneer de infrarode energie wordt afgeleverd aan de diepere lagen van de huid. Terwijl de infrarode energie de dermis verwarmt, houdt continue contactkoeling de buitenlaag van de huid koel en comfortabel. De behandeling wordt over het algemeen door de meeste patiënten als ‘bijna’ pijnloos beschouwd, met alleen een warm gevoel of warmtegevoel tijdens de behandeling.

Na uw behandeling kunt u verwachten dat u in het behandelde gebied een lichte roodheid( erytheem) zal waarnemen. Voor de meeste patiënten verdwijnt dit normaal binnen enkele uren, hoewel het bij sommige patiënten 24 uur kan duren. Make-up kan na de behandeling worden toegepast en in het algemeen kunt u zonder hersteltijd weer aan het werk of aan andere activiteiten beginnen.

Huid net na de behandeling

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

   

  Meerdere behandelingen zijn vereist, afhankelijk van de verslapping van de huid, het te behandelen gebied en de resultaten die u wenst. Meestal wordt een interval van maximaal zes behandelingen aanbevolen met intervallen van 1-2-weken. Het complexe proces van nieuwe collageenvorming betekent dat de resultaten tot 6 maanden na voltooiing van uw behandelingskuur zullen blijven verbeteren en ontwikkelen, uiteraard met goede thuisverzorging! Vanwege het voortdurende verouderingsproces duren de resultaten meestal 1-2 jaar, maar we raden aan om 1 x per 4-6 weken een onderhoudsbehandeling te ondergaan om de reproductie van collageen te blijven stimuleren.

   

  In ons instituut behandelen wij  met de gerenommeerde merken:

   
  Inspira Med
  Institut Esthederm
  Synergie Skin

  Make-up lijn van Pupa