GENIET VAN DE ZON MET DE JUISTE ZONBESCHERMING!

GENIET VAN DE ZON MET DE JUISTE ZONBESCHERMING!

Yes, het voorjaar is volop tot bloei gekomen. Dat betekent: genieten van heerlijk lange wandelingen in het park, van lange avonden op het terras en van slenteren op het strand met je gezin. Ook kijk je uit naar het moment dat jouw melkflessen een mooi zongebruind tintje zullen krijgen, zodat die luchtige jurkjes en rokjes jou éxtra mooi zullen staan. Natuurlijk is het logisch dat je van de zon geniet. Maar zonlicht brengt ook risico’s voor je huid. Wist je dat je met een goede zonbescherming niet alleen verbranding voorkomt, maar ook rimpels en pigmentvlekken?

JOUW HUID EN DE ZON

Natuurlijk heb je al vaak genoeg gehoord dat de zon gevaar met zich meebrengt voor je huid. Maar gelukkig zijn er ook hele positieve aspecten. Het zonnetje maakt je namelijk blij! Dit is te danken aan de warmte en het licht die de zon verspreidt, maar ook door de rol van de zon in het aanmaken van vitamine D. Vaarwel winterdip, hallo goed humeur! Om ervoor te zorgen dat jij je hele leven op dezelfde vrolijke voet kunt genieten van het mooie weer, is een goede huidverzorging onmisbaar.

ZONBESCHERMING

Je hoeft je huid echter niet volledig te blokkeren voor de zon. Misschien heb jij wel de neiging om meteen te gaan smeren met de allerhoogste factor. Dit hoeft niet: hiermee hinder je namelijk het natuurlijke aanpassingsvermogen van je huid. Je huid is namelijk zélf in staat om zichzelf te beschermen en aan te passen. Dat je huid bruin wordt, is eigenlijk een teken dat je huid zichzelf beschermd tegen UV-straling. Deze verkleuring is goed voor de bescherming van je huid. Alleen: de zon is niet constant wat betreft sterkte, en de ene huid is de andere niet.

HOE HELP JE JE HUID DAN WÉL?

SPF is de factor in zonbescherming die het risico op verbranding meet. Maar wist je dat deze factor géén rekening houdt met huidveroudering en gevoeligheid? Dit is de zogenaamde ‘UVB-straling’. En deze twee factoren zijn minstens zo belangrijk: je wilt immers ook geen rimpels en pigmentvlekken oplopen terwijl je heerlijk op het terras van een verse cocktail geniet. Daarom werken wij bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor Huidverbetering Silvia Eising met producten die niet alleen rekening houden met het verbrandingsrisico, maar óók met de kans op het verouderen van je huid en op pigmentvlekken. Kom eens langs, dan laten we je kennis maken met deze producten!

ORGANISCHE ZONNEPRODUCTEN

Bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor Huidverbetering Silvia Eising werken wij met hele mooie zonbeschermers die volledig organisch en biologisch zijn. Deze zijn vrij van een chemische toevoeging van een SPF-factor. Met behulp van de aanwezige minerale reflectoren worden de slechte stralingen geneutraliseerd. De huidverzorging zorgt er op deze manier voor dat de zelfbeschermende eigenschappen van de huid gestimuleerd worden.

TIPS VOOR THUIS!

Zonnetips van Silvia Eising, waar je gelijk mee aan de slag kunt!

  • Ga je voor een langere tijd naar buiten? Bescherm je onbedekte huid dan met zonnebescherming (met UVA- én UVB-bescherming) met een factor die voorkomt dat jij verbrandt. Smeer royaal, en zorg ervoor dat je om de twee uur weer een nieuwe laag smeert. En heb je een duik genomen in het zwembad? Breng daarna ook altijd weer een nieuwe laag aan.

  • Ga je op jacht naar goede zonnebescherming? Let dan op de hoeveelheid sterretjes op de verpakking om te zien hoe sterk de zonnebeschermer is. Staan er 2 sterren op, dan geniet je van een normale tot hoge zonsterkte. Je kunt dit product gebruiken tussen 12.00 en 15.00 – het moment waarop de zon het felst is. Staan er drie sterren op de verpakking, dan ben je beschermd tegen extreme zonsterkte. Deze kun je gebruiken als je gaat hiken in de bergen, op tropenvakantie gaat of voor een langere periode wordt blootgesteld aan de zon.

ZONNESCHADE

Misschien heb je er vroeger nooit zo bij stilgestaan wat de zon met je huid kan doen. Je ging bijvoorbeeld altijd op vakantie naar warme oorden, waar je de hele dag lag te zonnebaden zonder jezelf (goed) in te smeren. Je wilde immers zo bruin mogelijk worden. Dan is de kans groot dat je huid zonschade heeft opgelopen, die nu steeds zichtbaarder wordt door de pigmentvlekken die je her en der op je huid begint te ontdekken. In onze huidkliniek hebben wij de juiste behandelingen om deze pigmentvlekken te laten vervagen of verwijderen.

HUIDVERZORGING NA ZIEKTE: WEES LIEF VOOR JE HUID!

Na een (borst)operatie, chemotherapie of bestraling, en de verschillende bijwerkingen hiervan, kan je huid wat extra verzorging goed gebruiken. Wij geven je graag advies over zonnebescherming en huidverzorgingsproducten na (borst)kanker. Daarnaast helpen wij je ook met verschillende behandelingen voor bijvoorbeeld het afvoeren van oedeem, een veel voorkomende bijwerking van de ziekte, zoals manuele lymfdrainage.

VOOR JOU!

Heb jij al een goede huidverzorging waarmee je je huid kunt beschermen tijdens de warmere periode? Bij de huidspecialisten bij het schoonheidsinstituut en de praktijk voor huidtherapie van Silvia Eising ben jij op de juiste plek voor goede zonbeschermingsproducten. Ook kun je hier altijd terecht voor gratis advies over welke verzorging het beste bij jouw huid past. Daarnaast ben je bij de kliniek aan het juiste adres voor behandelingen op het gebied van huidverbetering. Zo kun je hier onder andere terecht voor paramedische behandelingen zoals acnetherapie, camouflagetherapie, en lymf- en oedeemtherapie. Goed om te weten: vergoeding van deze behandelingen is mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering.