Wist je dat …

Nu het volop zomer is, geniet jij optimaal van het heerlijke warme weer en het stralende zonnetje. Heerlijk: die eindeloze middagen op het terras, die slentertochtjes over het strand en de gezellige wandelingen met je kinderen in het park. Eén ding is zeker: de zon zorgt voor een opgewekt humeur. Maar waar je niet altijd bij stilstaat, is dat de zon een minder positieve invloed heeft op jouw huid. Zo kan het zijn dat je in de loop der jaren pigmentvlekken hebt opgelopen, bijvoorbeeld op je handen of in je gezicht. Kleine verkleuringen van de huid, die in de loop der jaren groter en donkerder kunnen worden. Misschien schaam je je voor je pigmentvlekken, en zie je ze als een teken van veroudering of van een slechte huidbescherming. Maar die tijd is gelukkig voorbij!

PIGMENTVLEKKEN: WAT ZIJN ZE PRECIES?
Allereerst is het goed om te begrijpen waar pigmentvlekken vandaan komen. Pigmentvlekken uiten zich als donkere plekken en verkleuringen op je huid. Hoe ze precies ontstaan? Ze zijn het gevolg van overactieve pigmentcellen. Deze bevinden zich in je opperhuid (de bovenste huidlaag), en geven melanine af aan de andere huidcellen. Het gevolg hiervan is dat je huid verkleurt. De zon heeft een grote invloed op de kans op het krijgen van pigmentvlekken. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan het zonlicht, krijgt de aanmaak van pigment namelijk een stimulans, waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan. Pigmentvlekken komen voor op plekken die het vaakst worden blootgesteld aan de zon, zoals je gezicht, decolleté en handen. Er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken. Dit zijn de meest bekende: sproeten, het zwangerschapsmasker (melasma), ouderdomsvlekken en post-inflammatoire hyperpigmentaties (deze ontstaan vaak na wondjes en puistjes). Waar sproetjes na verloop van tijd meestal wegtrekken, geldt dat helaas niet voor de andere soorten.

DE BEHANDELING: EEN PEELING!
Om problemen als pigmentvlekken aan te pakken, bied ik in mijn praktijk voor huidtherapie paramedische behandelingen aan: speciale peelings. Deze behandelingen worden uitsluitend gegeven door de geschoolde huidtherapeuten die in mijn praktijk werkzaam zijn. De intensiteit van de peeling wordt perfect afgestemd op de behoefte van de huid, jouw wensen en de ernst van het huidprobleem. Een peeling bestaat uit verschillende ‘zuren’ die een proces van huidverbetering in gang brengen. Bij pigmentvlekken gebruiken we zuren als melkzuur. Deze zuren zorgen ervoor dat de enzymen die betrokken zijn bij de vorming van melanine in de huid afremmen. Hierdoor gaan onrustige pigmentcellen minder pigment aanmaken. Ook zorgen de zuren voor een versnelde afschilfering van de huidcellen. Het gevolg: je huid en teint worden egaler en rustiger, en de pigmentvlekken worden aanzienlijk verminderd. Bovendien zorgt de peeling ervoor dat je huid – naast gezonder – zachter, stralender en strakker wordt. Lijkt zo’n peeling jou wel wat? Dan kun je contact opnemen met mijn praktijk, en een afspraak maken. Tijdens deze afspraak bekijken de specialisten welke peeling het meest geschikt is voor jou. Daarnaast zou camouflagetherapie ook een mogelijkheid kunnen zijn: hiermee kun je zelfs de meest heftige pigmentvlekken verhullen.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!
Ook bij pigmentvlekken gaat een bekend credo op: voorkomen is beter dan genezen. Omdat de zon een grote invloed op het krijgen van pigmentvlekken, is een goede zonnebescherming essentieel. Maar om nog veel meer redenen is een goede zonnebescherming natuurlijk belangrijk. Zo verklein je het risico op huidkanker aanzienlijk als je je huid goed beschermt tegen de zon. Daarnaast is de zon ook de grootste vijand als het gaat om huidveroudering. Door een overmatige blootstelling aan de zon en een slechte bescherming kun je namelijk ook last krijgen van vroegtijdige tekenen van veroudering als rimpels, lijntjes en een verslapte huid! Vergeet dus vooral niet om je gezichtsverzorging aan te passen gedurende de zomermaanden. De specialisten bij Silvia Eising kijken graag met je mee welke zonnebescherming het meest geschikt is voor jou.

HEB JIJ (OOK) LAST VAN ANDERE HUIDPROBLEMEN?
Misschien word jij (ook) geplaagd door oneffenheden als grove poriën, acne of rosacea. Of wellicht stoor jij je aan je beginnende rimpeltjes en lijntjes, of een verslapte huid. Het goede nieuws is dat hieraan gewerkt kan worden, en dat je bij Silvia en haar team hiervoor op de juiste plek bent. Silvia beaamt: ‘In mijn schoonheidsinstituut en huidverbeteringspraktijk bied ik een scala aan behandelingen aan waarmee de huid wordt verbeterd. Deze zijn geschikt voor álle huidtypen, en zijn er op gericht om heel effectief te werken aan anti-aging en het huidprobleem intensief aan te pakken.’ Goed om te weten: wanneer je een behandeling volgt bij een huidtherapeut om te werken aan je huidprobleem, zoals acne, littekens of overbeharing, dan kom je in veel gevallen in aanmerking voor een vergoeding vanuit de aanvullende zorg.

IS JOUW HUID AL KLAAR VOOR DE ZOMER?

WE HEBBEN AL WAT ZON GEHAD. MAAR DE ECHTE DAGEN WAAR JIJ VOLOP KUNT GENIETEN VAN DE ZOMERZON, MOETEN NATUURLIJK NOG BEGINNEN! JIJ KIJKT UIT NAAR DE EINDELOZE VRIJE MIDDAGEN EN AVONDEN WAAROP JE OP HET TERRAS KUNT KLETSEN EN LACHEN MET JE VRIENDINNEN, ONDER HET GENOT VAN EEN LEKKER DRANKJE. NATUURLIJK WIL JIJ ZO FRIS EN STRALEND MOGELIJK DE ZOMER TROTSEREN. TOCH ZIE JIJ, WANNEER JE IN DE SPIEGEL KIJKT, DAT ER NOG WEL WAT WERK AAN DE WINKEL IS. ZO STOOR JE JE BIJVOORBEELD AAN DIE ONEFFENHEDEN IN JE GEZICHT, EN AAN DIE RUWE EN DROGE PLEKJES. OOK ZOU JE WILLEN DAT JE BEGINNENDE LIJNTJES EN RIMPELTJES WAT MINDER ZOUDEN OPVALLEN, ZODAT JE KUNT GENIETEN VAN EEN FRISSE EN UITGERUSTE BLIK. MET DE JUISTE BEHANDELING ÉN DE NODIGE VERZORGING MAAK JE JE GEZICHT BINNEN NO TIME 'ZOMERKLAAR'!

EEN MOOIE HUID KOMT NIET VANZELF

EEN STRALENDE HUID KRIJG JE NIET VANZELF. HIERVOOR IS ER EEN GOEDE VERZORGING NODIG. NATUURLIJK IS HET LOGISCH DAT JIJ, DOOR JE DRUKKE BESTAAN, HIER NIET ALTIJD DE TIJD VOOR KUNT NEMEN. MISSCHIEN VERZORG JE JE HUID DOOR ’S AVONDS VLUCHTIG JE MAKE-UP ERAF TE HALEN MET EEN DOEKJE, EN WELEENS EEN CRÈMEPJE TE SMEREN. DINGEN ALS SCRUBBEN OF EEN UITGEBREIDE REINIGING SCHIETEN ER DOOR JOUW VOLLE PROGRAMMA WELEENS BIJ IN. MET VERSTOPTE PORIËN EN ANDERE ONEFFENHEDEN TOT GEVOLG… JE HOEFT ECHTER NIET ZELF AAN DE SLAG MET ALLERLEI INGEWIKKELDE SCHOONHEIDSATTRIBUTEN EN VERZORGINGSMIDDELEN OM DE SCHADE TE HERSTELLEN. SOMS IS HET FIJN OM HIER EEN PROFESSIONAL VOOR IN TE SCHAKELEN. DAAROM IS HET ENIGE WAT JIJ NU HOEFT TE DOEN, EEN WELVERDIEND VRIJ MOMENT IN JE AGENDA INPLANNEN VOOR EEN HEERLIJKE GEZICHTSBEHANDELING!

VOORJAARSBEHANDELING

WIE MEER WEET VAN DEZE GEZICHTSBEHANDELING, IS SPECIALIST OP HET GEBIED VAN SCHOONHEID EN HUIDVERBETERING SILVIA EISING. ZIJ VERTELT: ‘TIJDENS EEN GEZICHTSBEHANDELING KRIJG JE EEN PROFESSIONELE VERZORGING OP MAAT. ER WORDT KORTE METTEN GEMAAKT MET AL JE ONEFFENHEDEN, EN JE HUID KRIJGT EEN INTENSIEVE VERZORGING VAN BINNENUIT. DIT IS TE DANKEN AAN DE WERKZAME STOFFEN DIE IN DE BEHANDELING WORDEN GEBRUIKT. IN ONS SCHOONHEIDSINSTITUUT BIEDEN WE EEN SCALA AAN BEHANDELINGEN AAN, GESCHIKT VOOR ALLE HUIDTYPEN EN HUIDPROBLEMEN. DENK AAN ANTI-AGINGBEHANDELINGEN DIE DE VEROUDERENDE HUID OPFRISSEN, MAAR OOK AAN BEHANDELINGEN OM PROBLEMEN ALS ACNE, DROOGHEDEN, PIGMENTVLEKKEN EN ROSACEA TE BESTRIJDEN. JE KUNT ALTIJD BIJ ONS VRAGEN WELKE BEHANDELING HET BEST PAST BIJ JOUW DOELEN EN WENSEN.

SPECIALE ACTIE: UITBREIDING MET HET ‘BHI-PHASE PEEL-OFF FUSION MASK’

MOMENTEEL KUN JE OOK PROFITEREN VAN ONZE SPECIALE VOORJAARS- EN ZOMERACTIE. ELKE BEHANDELING DIE JE BIJ ONS VOLGT, WORDT IN MEI, JUNI EN JULI AANGEVULD MET EEN HEERLIJK FRIS EN ZACHT MASKER: HET ‘BHI-PHASE PEEL-OFF FUSION MASK’. EEN BEHANDELING MET HET MASKER IS ERG ONTSPANNEND. HET MASKER WORDT IN TWEE VERSCHILLENDE FASES AANGEBRACHT: EERST DE FASE MET HET ZACHTE CRÈMEMASKER, DAARNA DE FASE MET HET FRISSE EN VERKOELENDE GELMASKER. ZOWEL HET CRÈME- ALS HET GELMASKER WORDT MET EEN PENSEEL IN KLEINE, ROTERENDE BEWEGINGEN OP JE GEZICHT AANGEBRACHT. DAARNA MAG HET 15 MINUTEN INTREKKEN. HET MASKER BIEDT, DOOR DE AANWEZIGHEID VAN ACTIEVE, NATUURLIJKE WERKSTOFFEN ALS IJZER, MAHONIE, HYALURONZUUR EN VITAMINE C, VERSCHILLENDE VOORDELEN. ZO WORDT DE WEERSTAND VAN JE HUID VERBETERD, EN KRIJGT DE VERNIEUWING VAN DE HUIDCELLEN EEN FLINKE BOOST. EN DAT RESULTAAT HIERVAN IS AL DIRECT NA DE BEHANDELING TE VOELEN ÉN TE ZIEN!

FOLLOW US

Facebook Instagram

Welk effecten heeft een behandeling met het ‘Bhi-Phase Peel-off Fusion Mask’?

ONREGELMATIGHEDEN

onregelmatigheden, lijntjes en rimpeltjes worden opgevuld

STIMULANS

een stimulans van de vernieuwing van huidcellen en collageenvezels

KALMER

je huid wordt rustiger en kalmer

OPGEVULD

je huid wordt van binnenuit opgevuld

FRISSER

in zijn totaliteit oogt je huid frisser, jeugdiger en gezonder!

 

TIPS VOOR THUIS

Een manier om sneller een ‘summerproof’ huid te krijgen, is je huid ook thuis goed te verzorgen. Dit kan bijvoorbeeld met de ‘exfoliating pads’: pads voor je ogen die je elke dag kunt gebruiken. Deze pads verwijderen dode huidcellen en verbeteren de structuur van je huid. Het resultaat? Je huid kalmeert, raakt beter gehydrateerd én wordt fluweelzacht. Daarnaast geniet je huid een optimale bescherming tegen vervuilende stoffen in de lucht. Dit is te danken aan de werkzame ingrediënten: natuurlijke fruitzuren als melk- en citroenzuur, glycerine en pathenol. Het gebruik ervan is gelukkig heel gemakkelijk in te passen in jouw drukke leven. Je kunt de pads heel gemakkelijk ’s ochtends of ’s avonds aanbrengen, gewoon na je gebruikelijke verzorging. Of je nou een gevoelige of geïrriteerde huid hebt: de pads zijn geschikt voor elk huidtype!

ZONNETIPS

Veilig de zon in!

1

Geniet met mate. Ga op warme dagen niet langer dan anderhalf uur de volle zon in, óók op de momenten dat de zon nog niet zo fel lijkt. Zonneschijn bedriegt! Neem pauzes in de schaduw om je huid de nodige rust te geven

2

Bescherm je huid. Door onbeschermd te zonnen, loop je het risico op huidkanker. Daarnaast is de zon één van de grootste veroorzakers van huidveroudering. Gebruik daarom een goede zonbeschermer die je huid beschermt tegen UVA- en UVB-straling. Smeer om de drie uur weer bij. Verder is het verstandig om je huid én haar extra bescherming te bieden door een petje of hoedje te dragen als je de zon in gaat.

3

 1. Hydrateer. Om een mooie kleur op te bouwen, is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Lekker veel water drinken dus – iets wat natuurlijk zeker al belangrijk is bij het warme weer.

Silvia Eising is er voor jou!

Wil jij deze zomer ook genieten van een prachtige huid? Dan ben je bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor huidtherapie Silvia Eising op de juiste plek! Naast de voorjaarsbehandeling bieden de specialisten op het gebied van schoonheid en huidverbetering nog veel meer behandelingen aan. Zij kunnen jou bijvoorbeeld helpen bij huidproblemen als pigmentvlekken, rimpeltjes en lijntjes, acne en rosacea. Met veel plezier geven ze jou advies op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering!

Jij hebt een duidelijke wens als het gaat om ouder worden. Wel die wijsheid die toeneemt naarmate de jaren verstrijken, maar niet die rimpels en verslapte huid graag. Om meteen maar met de deur in huis te vallen. Helaas, het is écht onmogelijk om op hoge leeftijd een gladde huid te behouden die vrij is van vouwtjes, kreukeltjes, lijntjes en rimpeltjes. Maar gelukkig kun je heel wat doen om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk geniet van een mooie, stralende en jeugdige huid!

 

MOOI OUD WORDEN, HOE DOE JE DAT?

Als je er een gezond eetpatroon op na houdt, met veel groente en fruit en weinig verzadigd vet en alcohol, dan is de kans op het krijgen van rimpels kleiner. En regelmatig sporten helpt niet alleen om zelf fit te blijven, het zorgt er ook voor dat je huid langer mooi en glad blijft. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid weinig wordt blootgesteld aan de zon, en dat je de juiste zonnebescherming gebruikt. Ten slotte doen een goede verzorging en de juiste anti-agingbehandelingen bij Schoonheidsinstituut Silvia Eising ook wonderen.

ANTI-AGING BEHANDELINGEN EN VERZORGING

En over die laatste twee kom je nu alles te weten. In mijn schoonheidsinstituut bied ik innovatieve verzorging en behandelingen aan om jou zo mooi en stralend mogelijk te laten verouderen. In mijn nieuwste anti-aging behandeling gebruik ik de producten uit de nieuwe lijn van Institut Esthederm: de Excellage-producten. Deze zijn speciaal bedoeld de wat rijpere huid, en gaan nét een stapje verder. Je huid wordt er namelijk mee ‘getraind’. Op die manier blijft de natuurlijke volheid, stevigheid en frisheid van je huid zo lang mogelijk intact. Op het moment dat jouw huid aan het werk wordt gezet, kun jij lekker ontspannen in de behandelstoel. De behandeling is namelijk heerlijk zacht en ontspannend, en je kunt in die anderhalf uur helemaal tot rust komen. De behandeling is dus een heerlijke opfrisser voor je huid, maar ook voor je geest. Het anti-aging effect merk je direct wanneer je weer naar buiten loopt. Je huid voelt frisser, steviger en strakker aan.

VERZORGING: OOK VOOR THUIS

Om de resultaten van de behandeling vast te houden, raad ik aan om ook thuis de Excellage-verzorging te gebruiken. De lijn bestaat uit drie producten die elkaar aanvullen en versterken: een serum, een crème en een oogverzorging. De werking van de producten komt onder andere door het actieve ingrediënt Smart Polysacharide. Dit ingrediënt stimuleert de celdeling, waardoor je huid zichzelf kan vernieuwen en verbeteren. Het effect? Je huid oogt zichtbaar vitaler en jeugdiger, en voelt steviger en gladder aan.

DIT KUN JE VAN DE BEHANDELING EN DE VERZORGING VERWACHTEN

De Excellage-behandeling en de verzorging zorgen ervoor dat…

 • … je huid wordt vernieuwd, en intensief gevoed en gehydrateerd

 • … je huid weer stralend, glanzend en vitaal wordt

 • … je huid egaler en steviger wordt

 • … de oogzone intensief gevoed en steviger wordt

 • … de oogcontouren meer glans en dichtheid krijgen

 • … je ogen ontspannen en groter lijken

VOOR JOU!

Staat zo lang mogelijk genieten van een jeugdige, mooie en stralende huid ook op jouw verlanglijstje? Dan ben je bij de schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten van Schoonheidsinstituut / Praktijk voor huidtherapie Silvia Eising aan het goede adres voor de juiste behandelingsmethoden en verzorging. Maar ook voor al je andere vragen, problemen en wensen op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering ben je hier op de juiste plaats!

Yes, het voorjaar is volop tot bloei gekomen. Dat betekent: genieten van heerlijk lange wandelingen in het park, van lange avonden op het terras en van slenteren op het strand met je gezin. Ook kijk je uit naar het moment dat jouw melkflessen een mooi zongebruind tintje zullen krijgen, zodat die luchtige jurkjes en rokjes jou éxtra mooi zullen staan. Natuurlijk is het logisch dat je van de zon geniet. Maar zonlicht brengt ook risico’s voor je huid. Wist je dat je met een goede zonbescherming niet alleen verbranding voorkomt, maar ook rimpels en pigmentvlekken?

JOUW HUID EN DE ZON

Natuurlijk heb je al vaak genoeg gehoord dat de zon gevaar met zich meebrengt voor je huid. Maar gelukkig zijn er ook hele positieve aspecten. Het zonnetje maakt je namelijk blij! Dit is te danken aan de warmte en het licht die de zon verspreidt, maar ook door de rol van de zon in het aanmaken van vitamine D. Vaarwel winterdip, hallo goed humeur! Om ervoor te zorgen dat jij je hele leven op dezelfde vrolijke voet kunt genieten van het mooie weer, is een goede huidverzorging onmisbaar.

ZONBESCHERMING

Je hoeft je huid echter niet volledig te blokkeren voor de zon. Misschien heb jij wel de neiging om meteen te gaan smeren met de allerhoogste factor. Dit hoeft niet: hiermee hinder je namelijk het natuurlijke aanpassingsvermogen van je huid. Je huid is namelijk zélf in staat om zichzelf te beschermen en aan te passen. Dat je huid bruin wordt, is eigenlijk een teken dat je huid zichzelf beschermd tegen UV-straling. Deze verkleuring is goed voor de bescherming van je huid. Alleen: de zon is niet constant wat betreft sterkte, en de ene huid is de andere niet.

HOE HELP JE JE HUID DAN WÉL?

SPF is de factor in zonbescherming die het risico op verbranding meet. Maar wist je dat deze factor géén rekening houdt met huidveroudering en gevoeligheid? Dit is de zogenaamde ‘UVB-straling’. En deze twee factoren zijn minstens zo belangrijk: je wilt immers ook geen rimpels en pigmentvlekken oplopen terwijl je heerlijk op het terras van een verse cocktail geniet. Daarom werken wij bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor Huidverbetering Silvia Eising met producten die niet alleen rekening houden met het verbrandingsrisico, maar óók met de kans op het verouderen van je huid en op pigmentvlekken. Kom eens langs, dan laten we je kennis maken met deze producten!

ORGANISCHE ZONNEPRODUCTEN

Bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor Huidverbetering Silvia Eising werken wij met hele mooie zonbeschermers die volledig organisch en biologisch zijn. Deze zijn vrij van een chemische toevoeging van een SPF-factor. Met behulp van de aanwezige minerale reflectoren worden de slechte stralingen geneutraliseerd. De huidverzorging zorgt er op deze manier voor dat de zelfbeschermende eigenschappen van de huid gestimuleerd worden.

TIPS VOOR THUIS!

Zonnetips van Silvia Eising, waar je gelijk mee aan de slag kunt!

 • Ga je voor een langere tijd naar buiten? Bescherm je onbedekte huid dan met zonnebescherming (met UVA- én UVB-bescherming) met een factor die voorkomt dat jij verbrandt. Smeer royaal, en zorg ervoor dat je om de twee uur weer een nieuwe laag smeert. En heb je een duik genomen in het zwembad? Breng daarna ook altijd weer een nieuwe laag aan.

 • Ga je op jacht naar goede zonnebescherming? Let dan op de hoeveelheid sterretjes op de verpakking om te zien hoe sterk de zonnebeschermer is. Staan er 2 sterren op, dan geniet je van een normale tot hoge zonsterkte. Je kunt dit product gebruiken tussen 12.00 en 15.00 – het moment waarop de zon het felst is. Staan er drie sterren op de verpakking, dan ben je beschermd tegen extreme zonsterkte. Deze kun je gebruiken als je gaat hiken in de bergen, op tropenvakantie gaat of voor een langere periode wordt blootgesteld aan de zon.

ZONNESCHADE

Misschien heb je er vroeger nooit zo bij stilgestaan wat de zon met je huid kan doen. Je ging bijvoorbeeld altijd op vakantie naar warme oorden, waar je de hele dag lag te zonnebaden zonder jezelf (goed) in te smeren. Je wilde immers zo bruin mogelijk worden. Dan is de kans groot dat je huid zonschade heeft opgelopen, die nu steeds zichtbaarder wordt door de pigmentvlekken die je her en der op je huid begint te ontdekken. In onze huidkliniek hebben wij de juiste behandelingen om deze pigmentvlekken te laten vervagen of verwijderen.

HUIDVERZORGING NA ZIEKTE: WEES LIEF VOOR JE HUID!

Na een (borst)operatie, chemotherapie of bestraling, en de verschillende bijwerkingen hiervan, kan je huid wat extra verzorging goed gebruiken. Wij geven je graag advies over zonnebescherming en huidverzorgingsproducten na (borst)kanker. Daarnaast helpen wij je ook met verschillende behandelingen voor bijvoorbeeld het afvoeren van oedeem, een veel voorkomende bijwerking van de ziekte, zoals manuele lymfdrainage.

VOOR JOU!

Heb jij al een goede huidverzorging waarmee je je huid kunt beschermen tijdens de warmere periode? Bij de huidspecialisten bij het schoonheidsinstituut en de praktijk voor huidtherapie van Silvia Eising ben jij op de juiste plek voor goede zonbeschermingsproducten. Ook kun je hier altijd terecht voor gratis advies over welke verzorging het beste bij jouw huid past. Daarnaast ben je bij de kliniek aan het juiste adres voor behandelingen op het gebied van huidverbetering. Zo kun je hier onder andere terecht voor paramedische behandelingen zoals acnetherapie, camouflagetherapie, en lymf- en oedeemtherapie. Goed om te weten: vergoeding van deze behandelingen is mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Wás het maar mogelijk. Tot op hoge leeftijd een glad en rimpelloos perzikhuidje hebben. Want om eerlijk te zijn, baal jij best van die fijne lijntjes en rimpeltjes rondom je ogen, en bij je mond en kin. Ook merk je dat je huid slapper wordt en dat je poriën steeds grover worden. Met het voorjaar in het vooruitzicht wil jij er het liefst zo jeugdig en stralend mogelijk bij lopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel anti-agingbehandelmethoden die jou daarbij kunnen helpen!

 

ANTI-AGING: VERTRAAG HET VEROUDERINGSPROCES!

Helaas krijgt iedereen er vroeg of laat mee te maken: het proces van huidveroudering. Door een verminderde aanmaak van onder andere collageen en elastine wordt je huid slapper en doffer, en beginnen er rimpeltjes en fijne lijntjes te verschijnen. Het moment dat het verouderingsproces van je huid begint, verschilt van persoon tot persoon, en is helaas ook niet te voorspellen. Wat wél mooi is, is dat je verschillende maatregelen kunt treffen om het proces te vertragen. Deze maatregelen vallen onder de term ‘anti-aging’. Wist je dat het helemaal niet nodig is om een facelift te ondergaan? Ook met natuurlijke maatregelen als gezonde voeding, vocht, voldoende lichaamsbeweging en weinig uv-licht kun je het verouderingsproces enigszins vertragen. In combinatie met de juiste behandelingen en thuisverzorging kun je goede resultaten bereiken.

VERSCHILLENDE ANTI-AGINGBEHANDELINGEN

In mijn schoonheidsinstituut en praktijk voor huidtherapie maken mijn collega’s en ik gebruik van de meest innovatieve, effectieve apparatuur op het gebied van huidverjonging en huidverbetering. Deze anti-agingbehandelingen worden volledig afgestemd op jouw huid en wensen. Alle behandelingen kunnen individueel of in combinatie geadviseerd worden, of geïntegreerd worden in je reguliere schoonheidsbehandeling. Ben je benieuwd naar wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Dan vertel ik je graag over alle mogelijkheden!

COLLAGEENBOOSTER

De Collageenbooster is de meest effectieve en eveneens veilige behandeling op het gebied van anti-aging. Tijdens de behandeling wordt je huid blootgesteld aan rood licht. De lichtstralen stimuleren de huidfuncties. Het gevolg: je huid krijgt meer energie, en de doorbloeding en de collageenaanmaak krijgen een flinke boost. Hierdoor zullen fijne lijntjes en rimpeltjes aanzienlijk minder worden. Na de behandeling is het effect direct te zien: je huid ziet er gezond en stralend uit, waardoor je geniet van een jongere en frissere uitstraling!

MICRODERMABRASIE

Daarnaast is microdermabrasie een fantastische behandeling om een instant strakke en stralende huid te krijgen. Tijdens de behandeling onderga je een intensieve maar pijnloze peeling, waarbij de bovenste huidlaag wordt verwijderd. Je huid krijgt een betere doorbloeding, en de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Niet alleen worden je poriën kleiner, ook ontstaat er een natuurlijk proces van huidverbetering, waarbij je huid gestimuleerd wordt tot het aanmaken van collageen. Het gevolg: rimpeltjes en lijntjes vervagen, en je huid oogt egaal, fris en gezond!

CRYO ANTI-AGING

Met Cryo Anti-Aging is het mogelijk om gericht en plaatselijk te werken aan huidverbetering en huidverjonging. Zo kunnen er met de koele behandelkop rimpeltjes en lijntjes rondom de ogen, lippen of wangen worden behandeld. Ook het verstrakken van een slappere hals of kin is hiermee heel goed mogelijk.

VOOR JOU!

Behalve de hierboven uitgelichte behandelingen, bied ik in mijn salon nog veel meer anti-agingbehandelingen aan, zoals TDA (Transdermal Application), N.I.R. (Near Infra Red) en de infraroodlaser. Samen met de andere huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten in mijn salon sta ik voor je klaar om je een goed en persoonlijk advies te geven op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering. We hebben één gemeenschappelijk doel: jou zo lang mogelijk laten genieten van een mooie, gezonde en stralende huid!

De lente komt eraan. Het nieuwe seizoen vraagt gewoon om een frisse look. Dat kun je doen met een ander kapsel, een mooie nieuwe outfit én met make-up. Ga voor een frisse, open oogopslag, waarbij je ogen de volle aandacht krijgen, en voor prachtig gevormde lippen. Niet zo handig met wenkbrauwpotloodjes, lippenstift of eyeliner? Geen probleem: permanente make-up is jouw ticket naar een frisse en adembenemende look!

 

Het wauw-effect

Hoe klinkt dit: niet meer minutenlang voor de spiegel staan om je op te maken, maar tóch moeiteloos dat ‘wow-effect’. Daarnaast is er geen regenbui (of huilbui) meer die jouw opgemaakte gezicht nog omver blaast. Ook zwemmen, douchen en sporten is mogelijk: jij zal er altijd perfect verzorgd uitzien. Dit scenario klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar is écht mogelijk met permanente make-up. Of je nou prachtig omlijnde ogen of lippen wilt, of volle wenkbrauwen of alles tegelijk: het kan allemaal. Hoe gaat deze methode in zijn werk?

Verfijnd en veilig

‘Permanente make-up is een samensmelting van veel verschillende technieken,’ vertelt schoonheidsspecialist Silvia Eising. ‘Het is een verfijnde en veilige methode, waarbij er pigment vlak onder je huidoppervlak wordt aangebracht met een flinterdun naaldje. De naam suggereert weliswaar dat de aangebrachte pigment voor altijd op je gezicht blijft zitten, net zoals een tatoeage. Maar dat is niet zo: de permanente make-up zal in de loop der tijd lichter worden. Afhankelijk van het product blijft het twee tot vijf jaar mooi. Daarna kun je het weer naar jouw smaak laten bijwerken.’

Welke permanente make-up is er mogelijk?

Silvia: ‘Je kunt ervoor kiezen om je ogen, wenkbrauwen en lippen te perfectioneren met make-up. Met pigment in die kleur die perfect bij jouw huid- en haartype past, worden je wenkbrauwen qua volume en kleur geoptimaliseerd. Wil je jouw eigen lippen perfectioneren met een licht en zacht effect , of ga je voor een volle lippenstift-look? In beide gevallen krijg je lippen om te zoenen! Ook voor het pigmenteren van eyeliner zijn er veel verschillende opties. Wil je alleen een subtiel dun lijntje tussen je wimpers voor een natuurlijke look? In alle gevallen bespaar je heel wat tijd in de ochtend: nooit meer lang klunzen met je oogpotlood, wenkbrauwpotlood op lipliner!’

Veilig

‘Permanente make-up is een veilige methode’, vertelt Silvia. ‘In onze salon werken we met gerenommeerde merken die het mooie resultaat waarborgen. De pigmenten waarmee wij werken, zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de GGD. Zo weet je zeker dat jij in veilige handen bent. Ook wordt de permanente make-up pas gezet als jij 100% tevreden bent met het ontwerp. Zo kun je erop vertrouwen dat de PMU naar wens zal zijn.’

Voor jou!

Zet jij permanente make-up ook op je verlanglijstje? Bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor huidtherapie Silvia Eising ben je aan het juiste adres voor verschillende behandelingsmethoden. De huidtherapeuten/schoonheidsspecialisten van de salon geven je graag advies op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering.

Je kijkt er reikhalzend naar uit: de voorjaarsmaanden. De geur van vers gemaaid gras in de lucht, eindelijk weer luchtige jurkjes en rokjes uit de kast kunnen trekken én een zacht lentezonnetje op je gezicht. Je kunt niet wachten tot je huid weer een gezonder kleurtje krijgt. Want nu zijn de gevolgen van het gure winterweer maar al te duidelijk: je huid oogt dof en flets. Gelukkig blaas jij je huid met de beste cosmeticaproducten en workshops weer nieuw leven in!

WAAROM DROOGT JE HUID UIT?

Niet alleen de kou, maar bijvoorbeeld ook de warmte van de centrale verwarming in de winter, heeft effect op je huid. Deze droogt uit, en gaat er minder stralend en craquelé uitzien. Hierdoor vallen oneffenheden als pukkeltjes en puistjes sneller op. Ook springen grove lijntjes en rimpeltjes meer in het oog, en kun je last krijgen van wallen en donkere kringen. Niet alleen het weer en koude en warme temperaturen die elkaar snel afwisselen, hebben effect op je huid. Ook vermoeidheid, stress, veel zonnen, voeding en luchtvervuiling kunnen ervoor zorgen dat je huid er minder vitaal gaat uitzien. Tijd om je huid weer een mooie uitstraling te geven!

BOOST JE HUID MET DE JUISTE PRODUCTEN

Een schoonheidsbehandeling waarbij je huid weer een boost krijgt, is een stap in de goede richting. Tijdens de behandeling wordt je huid in de watten gelegd en optimaal verzorgd, waardoor oneffenheden verminderen of verdwijnen en je weer een egale teint krijgt. Maar daarnaast is het belangrijk om ook thuis goed je huid te verzorgen met de juiste producten. Ga je in drogisterijen op zoek, dan word je overspoeld met honderden verschillende producten, waarin jij maar de juiste keuze moet zien te maken. Help jezelf en je huid een handje en laat je adviseren door experts op het gebied van huidverzorging en cosmetica. In mijn schoonheidsinstituut werk ik alleen met producten van hoogwaardige kwaliteit. De merken waarmee wij werken zijn Inspiramed, Institut Esthederm en Synergie Skin Cosmeceuticals. Door goed naar jouw huid en jouw wensen te kijken, kunnen we samen beslissen wat jouw huid nodig heeft om weer te gaan stralen.

VOOR ÉLKE HUIDBEHOEFTE EEN PRODUCT

De reden dat ik zo graag met de cosmetica van Institut Esthederm, is dat dit merk een verfrissende, intelligente en revolutionaire visie op schoonheid heeft. De verschillende crèmes, serums, peelings en maskers zetten je huid namelijk aan het werk. Ze stimuleren je huidcellen namelijk om zelf de perfecte balans te behouden en je huid haar jeugdigheid en frisheid te behouden. Gebruik je de producten op structurele basis, dan zie dat je huid aanzienlijk verbetert! Ook ben ik een groot liefhebber van de producten van Inspira Med. Deze verzorgen en verbeteren je huid intensief. Het aanbod van dit merk is zo groot, dat er voor elk huidtype iets bij zit! Denk bijvoorbeeld aan de probleemhuid met acne of rosacea, de droge huid en de verouderde huid, Op basis van jouw huidtype kan er een goede samenstelling van producten worden gemaakt, waarmee jij optimale resultaten zult bereiken.

‘SCHONE’ PRODUCTEN

Tot slot raad ik het merk Synergie Skin Cosmeceuticals aan. Dit merk cosmeceuticals en minerale make-up is afkomstig uit Australië en geeft een enorm gezonde boost voor de huid. Deze cosmeceutical gaat verder dan ‘gewone’ cosmetica. Door de hoge concentratie actieve werkstoffen is dit merk uitermate geschikt om probleemhuiden en anti-aging tegen te gaan. Het mooie van dit merk is dat het vrij is van parabenen, kunstmatige kleur- en geurstoffen en dat het niet getest is op dieren (dat zijn onze andere merken trouwens ook niet). De producen zijn ‘schoon’ (Clean Sciene) en hierdoor perfect voor jouw huid! Wij gebruiken deze producten met veel plezier tijdens onze huidbehandelingen. Uiteraard raden wij je ook een aantal producten voor thuis aan. In mijn winkel staan mijn collega’s en ik voor je klaar om je een vrijblijvend advies te geven over welke producten passen bij jouw gezicht en je wensen.

WORKSHOP: HUIDVERZORGING

Weet jij niet hoe jij je huid goed kan verzorgen? Het is enorm belangrijk dat je je huid de verzorging geeft die zij nodig heeft. Wij bieden een leuke, gezellige workshop aan op het gebied van huidverzorging. We vertellen je hoe je je huid het beste kunt reinigen en welke technieken hier allemaal mogelijk zijn. Alle do’s en dont’s op het gebied van huidverzorging komen voorbij! Je kunt de workshop verlengen met een workshop over make-up. Een waardevolle toevoeging!

WORKSHOP MET PUPA MAKE-UP

Vind je het lastig om zelf make-up aan te brengen, of heb je binnenkort een speciale gelegenheid waarbij je make-up er tiptop moet uitzien? Dan is een make-upworkshop iets voor jou! In kleine groepjes krijg je de make-uptechnieken van de beautyexperts onder de knie. Zo kun jij ook thuis een mooie look bij jezelf maken. De leuke beautygoodies die je tijdens de workshop cadeau krijgt, kun je hiervoor ook mooi gebruiken!

VOOR JOU! 

Ga jij ook voor de juiste producten waarmee jij je huid weer nieuw leven inblaast? Bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor huidtherapie Silvia Eising ben je aan het juiste adres voor alleen de meest hoogwaardige en kwalitatief hoogstaande verzorgingsproducten en cosmetica. En om je doffe, droge huid weer meteen te laten stralen, zijn er verschillende behandelingsmethoden. De huidtherapeuten / schoonheidsspecialisten van de salon staan voor je klaar om je een goed en persoonlijk advies te geven op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering.

Nu de winter langzaam ons land verlaat en het warme voorjaarsweer in zicht is, ga je meer aandacht besteden aan je huid. Natuurlijk heb je in de winter ook al de nodige maatregelen getroffen om je huid de koude en gure tijden door te helpen. Maar deze hebben helaas niet afdoende geholpen: je huid is droog en grauwig. Ook zijn de fijne lijntjes, rimpeltjes, wallen en donkere krijgen goed te zien. Om deze schade te herstellen, en in het vervolg óók te voorkomen, is een optimale voorjaarsverzorging voor je huid dus van groot belang. ‘De producten van Synergie Skin Cosmeceuticals zijn hier erg geschikt voor,’ weet Silvia Eising.

NIEUW IN DE PRAKTIJK

In haar praktijk voor Huidverbetering werkt Silvia met verschillende merken, waar zij reeds het merk Synergie Skin Cosmeceuticals aan heeft toegevoegd. ‘De clean science filosofie die achter het merk schuilt, sprak mij erg aan. Het merk is ontwikkeld door Terri Vinson, een cosmetische chemicus en huidexpert. Al haar cosmeceuticals zijn erg ‘schoon’ en natuurlijk, en bevatten geen toxische en schadelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ze erg actief en doeltreffend, waardoor ze de gezondheid en vitaliteit van je huid een lange tijd blijvend kunnen herstellen. Dat komt door de écht actieve en essentiële vitamines en werkstoffen, die op de juiste plek terechtkomen in je huid.’

HÉLE MOOIE RESULTATEN

Silvia vervolgt: ‘Ik heb de producten van Synergie Skin Cosmeceuticals ook geïntegreerd in mijn behandelingen voor huidtherapie en huidverbetering. De producten gaan nét een stukje verder dan cosmetica, en zijn in te zetten voor zowel paramedische als cosmeceutische doeleinden. Zo kunnen er hele, héle mooie resultaten worden bereikt bij huidproblemen als acne, pigmentstoringen, roodheid, een grove huidstructuur, littekens en andere oneffenheden. Ook zijn ze zeer effectief op het gebied van anti-aging.’

EFFECTIEVE INGREDIËNTEN

Silvia legt uit: ‘In de formules heeft Terri Vinson onder andere gebruik gemaakt van de ingrediënten ‘L-ascorbinezuur’ en ‘Alpha-liponzuur’. Het eerste ingrediënt wordt ook wel ‘vitamine C’ genoemd, en stimuleert onder andere de aanmaak van collageen. Hierdoor worden fijne lijntjes verminderd. Ook krijgt het weefselherstel een boost, en wordt de genezing van littekens bevorderd. ‘Alpha-liponzuur’ gaat eveneens het rimpelen van de huid tegen. Maar daarnaast werkt het ook goed tegen donkere kringen en wallen.’

ZICHTBAAR RESULTAAT

‘Verder ben ik liefhebber van het anti-aging serum, dat bomvol krachtige en verjongende werkstoffen zit, vervolgt Silvia. ‘Deze werkstoffen zetten je huid aan tot het aanmaken van collageen, hyaluronzuur en epidermale stamcellen. Het effect hiervan is snel zichtbaar: rimpeltjes en lijntjes zijn aanzienlijk minder goed te zien. Goed om te weten is dat het merk naast geen parabenen ook geen kunstmatige kleur- en geurstoffen bevat, en dat het ook niet is getest op dieren. Net zoals de andere merken die ik gebruik in mijn praktijk.’

HUIDADVIES VAN SILVIA EISING IN BAARN

Silvia: ‘Naast dat wij de producten van Synergie Skin Cosmeceuticals gebruiken in de behandeling, zijn deze ook te koop in onze winkel. Zo kun je ook thuis gericht werken aan je huidproblemen en huidwensen. De producten zijn erg makkelijk in gebruik. In de winkel staan mijn collega’s en ik voor je klaar om je een vrijblijvend advies te geven over welke producten passen bij jouw huid en doeleinden.’

VOOR JOU!

Ga jij ook voor de juiste ‘schone’ producten waarmee je je huid zichtbaar kunt verbeteren? Bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor huidtherapie Silvia Eising ben je op de goede plek voor de producten van Synergie Skin Cosmeceuticals en andere hoogwaardige en kwalitatief hoogstaande verzorgingsproducten en cosmetica. Ook zit je hier goed voor verschillende behandelingsmethoden die direct resultaat bieden. De huidtherapeuten / schoonheidsspecialisten van de salon staan voor je klaar om je een goed en persoonlijk advies te geven op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering.

Je kijkt in de spiegel en ziet een aantal haartjes op je kin verschijnen. Of je aait over je kin en voelt stoppeltjes. O nee! Bij een nadere inspectie valt het je op dat je op meer plaatsen in je gezicht beharing hebt. Om over die snorhaartjes nog maar niet te spreken.. De Soprano ICE Platinum helpt je verder!

HAARTJES

‘Wij bieden de meest geavanceerde permanente/oplossingsgerichte ontharingsoplossing die er beschikbaar is aan’, vertelt schoonheidsspecialiste Silvia Eising van Schoonheidsinstituut / Praktijk voor huidtherapie Silvia Eising. ‘Deze laser is geschikt voor de meest gevoelige gebieden als het gezicht, de bikinilijn, de oksels en de benen. De behandeling is gekroond tot beste medische ontharingslaser! Dat belooft dus een goede oplossing voor jouw haarproblemen.’

DE VOORDELEN

Dit zijn de voordelen van de Soprano ICE platinum op een rijtje:

 • vrijwel pijnloos
 • geen hersteltijd
 • effectief voor alle huidtypen (ook de donkere huid)
 • hoge dekkingsratio
 • mogelijk op alle lichaamsdelen
 • geschikt in elk jaargetijde

SOPRANO ICE PLATINUM

Deze laser combineert 3 laser golflengten welke zich tegelijkertijd op verschillende diepteweefsels richt. Hierdoor is de Soprano ICE Platinum geschikt voor elk haartype en kan de techniek het hele jaar gebruikt worden, voor een optimaal resultaat! De speciaal gekoelde ICE-kop zorgt tijdens het laseren voor meer comfort. Silvia: ‘Het grote voordeel van laser ontharen? Het is vrijwel pijnloos! Tijdens de behandeling voel je kleine speldenprikjes op je huid, maar dat is het dubbel en dwars waard. Je stoppeltjes en haartjes worden geminimaliseerd in 6 tot 8 behandelingen.’

VEILIG

De behandeling is volledig veilig. In meerdere klinische studies is bewezen dat Soprano ICE Platinum de veiligste methode van laser ontharing is voor alle huidtypes. ‘Het is kan verstandig zijn om met permanent ontharen te beginnen in het najaar’, vertelt Silvia. ‘In deze maanden is er minder zon en wordt je huid hier niet aan blootgesteld. Zodra de zon dan weer aanbreekt ben jij er helemaal klaar voor!’

VOOR JOU!

Kies jij ook voor een gladde huid? Bij Silvia van Schoonheidsinstituut Silvia Eising ben je aan het juiste adres voor en nieuwste ontharingstechnologie en behandelingsmethoden. De huidtherapeuten/schoonheidsspecialisten van Silvia Eising geven je graag advies op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering!

Verstopte poriën met talg, bacteriën en vetzuren, dat is acne. De ingang van je huidporiën vernauwen of blokkeren en hierdoor ontstaat een hoop ellende: rode bultjes, verstoppingen en (onderhuidse) ontstekingen. Acne kan voorkomen in je gezicht, op je borst en op je rug. De ernst van de acne, de klachten en de littekenvorming bepalen welke behandelmethode(s) geschikt zijn.

ACNE: WAT KUN JE ER AAN DOEN?

Het behandelen van acne begint bij een goede thuisverzorging. Goede huidverzorging is essentieel om acne tegen te gaan! Wat kun je zoal thuis doen? Silvia vertelt: ‘Het is altijd belangrijk om je huid dagelijks te reinigen. Hoe verleidelijk het ook is: probeer de mee-eters, pukkeltjes en puistjes niet uit te knijpen! Dit kan leiden tot littekens en (nog) meer klachten. Laat dit dus door een professional doen!

DIEPTEREINIGINGEN

Acne is, onder andere, te behandelen met peelings. Deze professionele dieptereinigingen verwijderen o.a. dode huidcellen (oververhoorning van de huid) zodat poriën weer vrij zijn om talg af te voeren.

PEELINGS

Er zijn verschillende peelings die helpen bij acne: TCA, glycol peelings, salicylzuur peelings en de mechanische peelings. Allen zijn dit peelings welke meer verandering teweegbrengen dan de reguliere scrubs of ander dieptereinigingen. Tijdens een peeling met glycolzuur wordt je huid gestimuleerd tot de aanmaak van nieuwe cellen.

ACNETHERAPIE

Acnetherapie bij de Praktijk van Silvia Eising kan onder meer ook bestaan uit:

 • manuele reiniging van de huid

 • dieptereiniging van de huid met behulp van medische of chemische peelings

 • rood / blauw lichttherapie

 • licht- en lasertherapie

 • camouflagetherapie

 • littekentherapie

ADVIES IS BELANGRIJK!

Als jouw huid regelmatig gepeeld èn op de juiste manier behandeld wordt, zullen mee-eters of talgophopingen minder snel ontstaan. En nog een voordeel: huidvernieuwing wordt door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd. ‘Elke huid is anders. Een goed advies over de juiste behandelingsvorm is de sleutel voor het meest effectieve resultaat!’, de acne zal sterk verbeteren, komt tot rust en je huidstructuur zal verbeteren!’, aldus Silvia.

VOOR JOU!

Als je aanvullend verzekerd bent kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Een actieve bijdrage van jou is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen en aan zelfvertrouwen te winnen. Wil je weten wat jij kunt doen om acne te verminderen? De huidtherapeuten/Schoonheidsspecialisten van Silvia Eising geven je graag advies op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering!

Jouw huid is erg kwetsbaar en hier moet je je hele leven zorg voor dragen. In de zomermaanden is extra bescherming niet verkeerd. Maak jij de juiste keuze voor de zon? De juiste zonneverzorging kunnen van groot belang zijn. We vertellen je graag meer over de zonverzorging van Institut Esthederm.

DE ZON!

We horen vaak dat de zon niet goed voor je huid is, maar de zon heeft zeker ook voordelen voor jou. Haar warmte, licht, de rol in het aanmaken van vitamine D maken ons vrolijk en blij. Te weinig zon zorgt voor minder vitamine D en hierdoor kun je je somber gaan voelen (de welbekende winterdip). Je huid moet zich aanpassen aan de zon, je hoeft je huid echter niet te blokkeren voor de zon. Veel mensen smeren gretig met de hoogste factor, wat het natuurlijke aanpassingsvermogen van je huid hindert. Je huid is namelijk zelf in staat zich te beschermen en aan te passen. Echter de zon is niet altijd even sterk en de ene huid is de andere niet.

FILOSOFIE

De producten van Institut Esthederm zijn volledig organisch en biologisch, zonder een chemische toevoeging van een SPF factor. Met behulp van minerale reflectoren worden slechte stralingen geneutraliseert. De huidverzorging stimuleert de zelfbeschermende eigenschappen die de huid heeft. Bruin worden is een manier waarop je huid zichzelf beschermt tegen UV-straling en vrije radicalen. Deze verkleuring is dus goed voor de bescherming van je huid. Ook de overgevoelige huid kan getraind worden om aan de zon te wennen.

ZONVERZORGING

Wist jij dat het blauwe licht van je televisie, tablet en smartphone slecht is voor je huid? Zichtbaar (blauw) licht kan huidbeschadiging veroorzaken zoals kleurveranderingen en ontstekingen. Institut Esthederm beschermt je hiervoor. Daarnaast bieden de producten bescherming tegen UVA, UVB en infrarode straling van de zon. Maar de producten bieden nog zoveel meer:

 • huidverzorging tijdens en na blootstelling aan de zon

 • vermindering van pigmentvlekken

 • voorkom huidveroudering en rimpelvorming

 • kom af van zonneallergie en overgevoeligheid

GEEN SPF

SPF is de factor in zonbescherming die het risico op verbranding meet. Deze index houdt echter geen rekening met huidveroudering en gevoeligheid. De zogenaamde UVB straling. Institut Esthederm werkt met zonnetjes om aan te geven welk product je het beste kunt gebruiken voor welke zonsterkte. Deze methode is gebaseerd op de UV index die je altijd te horen krijgt tijdens het weerbericht.

OPTIMALE BESCHERMING

Welke zonverzorging bieden de optimale bescherming?

 • 2 sterren: normale tot hoge zonsterkte en belasting, gebruiken tussen 12.00 en 14.00 (UV-index: 4 -8)

 • 3 sterren: extreme zonsterkte, gebruiken in de bergen, tropen en op boten tijdens lange blootstelling aan de zon (UV-index: 8+)

VOOR JOU!

Ben jij benieuwd wat de zonverzorging van Instituut Esthederm voor jou kunnen betekenen? Silvia van Schoonheidsinstituut Silvia adviseert je graag op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering.